Pakej krabi 2022/2023
by bus dari kl & van dari bukit kayu hitam


Pakej Percutian Ke Krabi 2022/2023 dari Kuala Lumpur dan Bukit Kayu Hitam selama 3 hari 2 malam

Pilihan Naik Bas Dari KL Atau Naik Van Dari Bukit Kayu Hitam

KENAPA ANDA PERLU join PAKEJ & trip ke krabi adamani travel?

PENGANGKUTAN

Kami menggunakan bas persiaran, korang boleh naik dari KL Sentral / Johor/ Melaka/ Kuantan/ Kelantan atau mana-mana R&R yang menghala ke Utara, van dari bukit kayu hitam. bas & van yang sangat selesa, pemandu Melayu yang terlatih, super mesra pelanggan dan berhemah.

HOTEL

Hotel 3 star 2 malam dengan 2 orang 1 bilik hokeyyy...dekat dengan pantai Aonang 2 minit je jalan kaki ke pantai

TOUR GUIDE BERPENGALAMAN

Crew dari Malaysia & Tour guide dari Thailand kami sangat mesra dan berpengalaman dalam membawa anda semua ke destinasi-destinasi yang dituju.

Sesuai untuk semua

Trip ni sesuai untuk honeymoon, trip keluarga, trip Jabatan, trip sekolah dan sesuai untuk pelbagai umur, dari baby sampai ke warga emas..bas & van door to door service tak perlu menapak tauu...

LAWATAN

Mana kami bawa pergi? kami bawa island hopping, emerald pool, elephant trekking, snorkeling, city tour, hatyai visit yeee.. (floating market )... Bukan sekadar lawatan tapi ada shopping dan trip makan sampai lebam... jom whatsapp...

TRAVEL AGENCY Dipercayai & Berlesen

Jangan risau, ADAMANI TRAVEL bekerjasama dengan team yang sangat dikenali, servis terbaik & yang penting murah. Kami Berdaftar dengan Kementerian Pelancongan Malaysia & Suruhanjaya Syarikat Malaysia.

APA YANG ADA DALAM PAKEJ KRABI & HATYAI NI?

Apa Kata mereka tentang PAKEJ yang disediakan oleh kami?

pilihan pakej & TRIP KE KRABI HATYAI 2022/2023

๐ŸšŒ*KRABI FROM KL 2022*๐ŸšŒ
.
Senarai Harga Trip :
โœ…Dewasa :RM499
(12Tahun dan keatas)
โœ…Kanak Kanak : RM499
(4-12 Tahun)(Berkatil)
โœ…Kanak Kanak: RM399
(2-4 Tahun)( Tidak Berkatil)
โœ…Bayi : RM100 (0-2 Tahun)
.
DEPO : RM 100 per pax
.
PAKEJ TERMASUK :
.
๐ŸšŒ Bas KL-Padang Besar-KL
๐ŸšŒ Bas/Van Padang Besar -KRABI-Padang Besar
๐Ÿก Penginapan 2 orang sebilik
๐Ÿ Island Hopping
– Poda Island
– Tub Island
– Chicken Island
– Railey Beach
๐ŸŠ๐Ÿผ Snorkeling
๐Ÿ“•Thai Insurans
๐Ÿ› Lunch semasa Island Hopping
๐Ÿถ Drinking water semasa Island Hopping
๐Ÿ‰ Buah segar semasa Island Hopping
๐Ÿ™ Krabi city tour
-Black Crab
-Nok Awk
-Krabi night market
-Gastropod Shell Fossil
-Elephant Trekking
-Emerald pool // OR Hotspring
๐Ÿž Hatyai visit
-Floating Market Hatyai
.
PAKEJ TAK TERMASUK :
.
๐Ÿฒ Makan (650 baht , bayar dlm bas )
-2kali buffet lunch
-1 kali dinner buffet steamboat
๐Ÿš Sarapan hari pertama (RM 5)
๐Ÿ’ต Entrance fee :
-National Park Fees (adult 400B /kid 200B) (During Island Hopping)
-Elephant Trekking (500baht/person)
-Emerald pool (200baht/person)
-Hotspring (150baht/person)
-7 Heaven (100baht/person)

๐Ÿ‡น๐Ÿ‡ญ PAKEJ KRABI 3H2M DARI SEMPADAN ๐Ÿ‡น๐Ÿ‡ญ

SENARAI HARGA (PRIVATE TRIP)
.
LOW SEASON (MAY-OCT)

โน 10 orang – RM389/orang
โน 09orang – RM399/orang
โน 08 orang – RM439/orang
โน 07 orang – RM459/orang
โน 06 orang – RM539/orang
โน 05 orang – RM549/orang
โน 04 orang – RM559/orang

PEAK SEASON SURCAJ
โžกRM50/ pax
Nov – April (WAJIB BYR)

PAKEJ TERMASUK
โœ… Van dari bukit kayu hitam ke krabi
โœ… Hotel 3D2N
โœ… Snorkeling & peralatan
โœ… 1 x Lunch semasa island hoping
โœ… Pakej Island Hopping Krabi
โœ… krabi city tour
โœ… black crab
โœ… shell fossil
โœ… Hatyai visit – Floating Market Di Hatyai ( BONUS – ikut masa & keadaan selalunya akan singgah ) – ( buka hanya jumaat – ahad shj )

PAKEJ TIDAK TERMASUK
โŒ Makan ( Kami akan bawa ke restoran HALAL)
โŒ Tiket elephant trekking ( 500 bath/person)
โŒ National Park – 400 baht/person dewasa & 200baht/person kanak2 – Cukai dikenakan oleh Kerajaan Tentera Sejak 2016

FREQUENTLY ASK QUESTION (FAQ) PAKEJ & TRIP KE KRABI & HATYAI, THAILAND

Tidak, harga di atas tidak termasuk makan & minum dan tiket lawatan sepanjang trip.ย 

๐Ÿ’ต Entrance fee :
-National Park Fees (adult 400B /kid 200B) (During Island Hopping)
-Elephant Trekking (500baht/person)
-Emerald pool (200baht/person)
-Hotspring (150baht/person)
-7 Heaven (100baht/person)

ย  โ€“ Museum 3D & Magic Show ( 400 baht )

Bayaran boleh dibuat secara online transfer atau bank-in di CDM (Cash Deposit Machine).
Perlu lampirkan bukti pembayaran, resit & maklumat lengkap peserta.

Deposit RM100 seorang, dan baki bayaran/ bayaran penuh 2 bulan sebelum tarikh trip

Ya, sangat sesuai. Kami menggunakan van & door to door service. Tak perlu menapak jauh-jauh.

Andaย  hanya perlu sediakan pasport.ย Pastikan passport anda masih aktif dan berbaki 6 bulan ke atas.ย 

Pastikan anda tidak mempunyai sekatan untuk keluar dari Malaysia. Buat semakan di kaunter atau website Imigresen diย http://sspi.imi.gov.my/sspi/

Sebarang masalah berkaitanย  pasport dan sekatan ke luar negara ini yang berlaku selepas tempahan dibuat adalah tanggungjawab individu terbabit.ย 

Pertama kali nak ke luar negara? Tak tahu samada perlu apply pass jenis apa?Passport ke? Ke Border pass dah cukup? Atau kalau ramai boleh apply sekali yang mana lebih menjimatkan?

โœ… PASSPORT โœ…

RM200 – Dewasa
RM100 – Kanak-kanak

Valid untuk 5 tahun dari tarikh dikeluarkan

Pemohon wajib hadir sendiri ke Pejabat Imigresen

Bawa IC & Surat Beranak jika kali pertama nak apply passport

โœ… BORDER PASS โœ…

RM10 SEORANG

Valid untuk 1 tahun dari tarikh dikeluarkan

Kelahiran atau alamat di IC samada di Perlis/Kedah/Kelantan/Hulu Perak

Pemohon wajib hadir sendiri ke Pejabat Imigresen

Bawa IC & 2 gambar saiz passport background putih

Terhad ke 5 wilayah terdekat Thailand. Satun,Songkhla,Narathiwat,Yala dan Pattani

Contoh dibenarkan : Pak Bara,Koh Lipe,Hatyai,Satun,Dannok,Pdg Besar,Tak Bai,Songkhla,Samilla Beach, Sakom

Contoh terlarang : Krabi, Trang,Phatalung,Phuket,Koh Samui,Koh Panga

โœ… PASSPORT GROUP โœ…

RM200 PER DOKUMEN

Untuk 5-20 Orang per dokumen

HANYA SAH untuk ke Singapore,Myanmar,Cambodia, Thailand,Laos,Brunei, Vietnam

SEMUA pemohon WAJIB hadir semasa memohon dokumen

Siap dalam tempoh 5 hari bekerja

Valid dalam tempoh 9 bulan untuk 1 kali perjalanan saja

Sumber Info : http://www.imi.gov.my

Tidak perlu untuk warganegara Malaysia.ย 

Untuk bukan warganegara Malaysia perlu mohon visa di embassy negara masing-masing. Dan perlu diuruskan sendiri.

Insurans Thailand

๐ŸŒธ Insurans Thailand bermula dari border thailand .. yang mana hanya cover kemalangan berlaku ketika di dalam bas sahaja..

๐ŸŒธ Sekiranya berlaku ape2 kemalangan , pihak thailand akan menguruskan proses dari segi hospital , pihak polis dan lain2..

๐Ÿ”ตKami syor kan anda untuk mengambil
*Travel Insurance*
(boleh booking online)
๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป
Allianz.com.my

Aig.com.my

Etiqa.com.my

Chubtravelinsurance.com.my

Tokiomarine.com.my

Axa.com.my
๐Ÿ‘†๐Ÿป๐Ÿ‘†๐Ÿป travel insurance

ataw gobear.com

๐Ÿ”ตJIka mengambil Flight Air Asia
boleh add on *FLIGHT INSURANCE* sebelum booking dan ketika web checkin ( sila maklum agen 2 minggu sblm trip)

persedian berlaku Flight cancel/delay/bagasi hilang dan rosak/dll

Sila Alertโ€ผ๏ธโ€ผ๏ธ
sekiranya anda tidak membeli Travel insurance dan Flight Insuran ,jika berlaku perkara yang tidak di ingini..Segala Kos adalah menjadi tanggungan ๐Ÿ’ฏ peratus oleh pihak tuan puan .Pihak kami tidak bertanggungjawab dengan sebarang kos dalam dan luar negara.

Tukar tarikh & pakej mestilah diberitahu โ€œ2 bulanโ€ sebelum tarikh trip & akan dikenakan caj penalti RM50/ seorang.

Peserta boleh menukar ke nama peserta lain โ€œ3 mingguโ€ sebelum tarikh trip.

Pertukaran tarikh hanya 1 kali sahaja,ย 

Pertukaran tarikh atau pakej hanya sah dalam tahun tersebut sahaja.

Deposit/ bayaran penuh tidak akan dikembalikan jika mana-mana peserta membatalkan tempahan.

NO SHOW tanpa sebarang maklumat awal dikira CANCEL.

Pembatalan di atas kes kematian, kemalangan atau musibah adalah atas budi bicara pihak pengurusan berserta bukti yang sahih.

Ya, Jadual perjalanan seperti di atas dan akan berubah mengikut keadaan semasa dan pihak kami berhak menukar jadual perjalanan tanpa sebarang notis awal.

ramai rakyat malaysia telah memilih adamani travel UNTUK MELANCONG KE LUAR NEGARA & DALAM MALAYSIA

INGIN MEMBUAT TEMPAHAN PAKEJ & TRIP KE KRABI HATYAI 2022/2023?

Hubungi kami sekarang sebelum trip penuh!

hubungi kami

Klik link whatsapp di bawah >>

Hafiz

Close Menu